Over Oostwold Airport

Oostwold Airport

Rondvluchten en Adventures boven Groningen, de Waddeneilanden, Drenthe , Friesland en natuurlijk Ost-Friesland in Duitsland. Dagelijks kunt u, op afspraak, rondvluchten maken boven het Groningse- en Drentse land en boven de prachtige Nederlandse en Duitse Waddeneilanden. Geniet van het weidse uizicht, het prachtige landschap vanuit het vliegtuig. De vluchtduur kan zelf bepaald worden en begint bij vluchten van 15 minuten en wordt gevlogen met 4 of 6 persoonsvliegtuigen . Adventure vluchten kunnen worden gemaakt in historische vliegtuigen zoals de Boeing Stearman. In 2013 wordt er weer een grote airshow gehouden. Het vliegveld heeft de beschikking over een restaurant (Hangar 28) waar je heerlijk kunt genieten van de activiteiten op het vliegveld zoals parachutespringen, vlieglessen en veel meer, tot ziens op Vliegveld Oostwold.

Historie

Het vliegveld Oostwold is in 1960 ontstaan en heeft zijn huidige omvang gekregen in 1976. De start- en landingsbaan is 900 meter lang waarbij de eerste 600 meter van baan 25 is verhard met grasstenen. De totale lengte bedraagt 1050 meter Aanvankelijk werd het vliegveld uitsluitend gebruikt voor landbouwluchtvaart doeleinden, maar de laatste jaren is de landbouwluchtvaart vrijwel geheel verdwenen. Het vliegveld is nu als General Aviation vliegveld in gebruik. Het vliegveld ontwikkeld zich steeds meer als Para centrum, het luchtruim boven Oost-Groningen biedt daarvoor de ruimte. Gebieden elders vooral in de provincies Noord en Zuid Holland, Utrecht en Flevoland hebben veel invloed van Schiphol en hebben daardoor minder ruimte. In de nieuwe luchtruimvisie wordt Oostwold als één van de locaties genoemd met een springhoogte tot FL 150 Het hebben van een vliegveld een toeristische trekker en economisch van belang het biedt ontsluiting vanuit de lucht, het hebben van een vliegveld is dus ook infrastructuur. Het belang van vliegveld Oostwold voor Oost Groningen is groot. Industrie gebieden als Delfzijl maar ook de Eemshaven worden beter ontsloten.

Sponsor worden op één van de grootste evenementen van het noorden?

De tweejaarlijkse Oostwold Airshow trekt duizenden bezoekers, maar brengt ook de nodige media-aandacht met zich mee. Neem bijvoorbeeld publicaties bij RTV Noord en Dagblad van het Noorden. Wilt u met uw bedrijf in de spotlights staan? Klik dan hier en vraag vrijblijvend informatie aan. Wilt u teruggebeld worden? Voer hier uw telefoonnummer in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Bel mij terug

Meer informatie
×

Voer uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u terug!

×