Piper Supercub

Leer zelf vliegen op een Piper Super Cub

Piper Supercub

Leer zelf vliegen op een Piper Super Cub

Piper Super Cub

Flying the Piper Super Cub

De PA-18 Piper Super Cub is één van een leukste vliegtuigen om mee te vliegen, het is een wendbaar en direct gestuurd vliegtuig. Een ideaal lesvliegtuig met duidelijke vliegkenmerken en eigenschappen. De Piper Cub is waarschijnlijks het meest nagemaakt en staat aan de basis van het moderne vliegen. De eerste cub’s vlogen al voor 1940. De J-3 is daar het meest bekende voorbeeld van. De Super Cub kwam eigenlijk na 1945 op de markt en had meer Pk’s, flaps en remmen.

Ons bedrijf heeft vele PA-18 Super Cubs gehad, waarvan de PH-TOM de meest bekende. De PH-TOM was het eerste toestel wat door het vliegbedrijf in 1958 is aangeschaft en is gebouwd in 1956. De vloot bestaat verder nog uit de PH-TOK, nu in restauratie en de PH-TOP.  Daarnaast staan de PH-NEX, NFD, PDL en de TON opgeslagen op zolder en wie weet gaan deze ooit weer vliegen. Allemaal, behalve de TOK, zijn gebruikt in de landbouwluchtvaart als sproeivliegtuig en hebben overal in Nederland en in Noord Afrika gevlogen, ze hebben dus een rijke vlieggeschiedenis.

De PH-TOP is uit 1966 en is gebouwd als 2-zitter en was uitgevoerd met een bellytank . We hebben de sproei inrichting er af gehaald en het vliegtuig geschikt gemaakt voor lesvluchten.

De PH-TOM is in tussen 2005 en 2013 volledig gerestaureerd en ook voorzien van een tweede zitplaats en dubbele besturing. De PH-TOM is zonder twijfel de mooiste Piper Super Cub die op dit moment rondvliegt.

Piper Cub Tailwheel Training

Om op de Super Cub te trainen worden geen minimum ervaring verwacht, een PPL is dus niet vereist.

De Super Cub kan gebruikt worden voor de volledige PPL opleiding. Alleen  de Basic Instrument lessen  en navigatie worden op een Cessna gegeven.

Beschik je al over een GA brevet dan kun je gelijk trainen en je vliegskils verbeteren, onze ervaring is dat je daar 5 uur training voor nodig hebt inclusief veel start en landingen. Je krijgt les van een zeer ervaren instructeur met duizenden uren staartwiel ervaring. Er wordt gelest op een vliegveld wat er bijna speciaal voor is aangelegd, namelijk ons eigen vliegveld Oostwold (EHOW).

Wij bieden je de mogelijkheid om 5 uur te trainen op 2 of 3 opeenvolgende dagen op ons eigen veld. De  5 uur vliegtraining, een aantal uren grondtraining de landingen zijn inclusief.

 

De kosten

De kosten voor de hierboven vermelde  training  bedragen € 1.750,00 incl. btw en inclusief gebruik vliegveld.

Na een succesvolle afronding van de training mag je de Piper Cub huren.

Overnachten kan in een van de prachtige B&B bij ons in de buurt, kijk op de site onder accommodaties.

Genoemde prijzen gelden voor het hele jaar 2018

Sponsor worden op één van de grootste evenementen van het noorden?

De tweejaarlijkse Oostwold Airshow trekt duizenden bezoekers, maar brengt ook de nodige media-aandacht met zich mee. Neem bijvoorbeeld publicaties bij RTV Noord en Dagblad van het Noorden. Wilt u met uw bedrijf in de spotlights staan? Klik dan hier en vraag vrijblijvend informatie aan. Wilt u teruggebeld worden? Voer hier uw telefoonnummer in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Bel mij terug

Meer informatie
×

Voer uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u terug!

×