Nieuws
6 mei 2018

Bekend maakt Bemind


Vliegveld Oostwold doet dit jaar weer mee met Bekent maakt Bemind op 21 Mei 2018

Klik verder voor meer informatie.

De cultuur-historische wandelroute genaamd “Bekend maakt Bemind” komt tot leven op maandag 21 mei  van 11.00 uur tot 17.00 uur. Deze wandelroute van 12,4 km loopt door de dorpen Midwolda en Oostwold en neemt je mee op ontdekkingstocht.

Bijna alle 21 locaties die op de route staan, zijn opengesteld die dag. Behalve bezichtigingen van kerken, boerderijen en prachtige herenhuizen valt er ook verder genoeg te beleven.

Excursies rondom de Ennemaborg, accordeon muziek van Rolf Veenstra in het koetshuis, open huis bij boerderij Hermans Dijkstra, Groninger lekkernijen bij Gasterij Smits, begraafplaats  met kinderpuzzeltocht  en een tentoonstelling bij de dorpskerk Midwolda,  orgelspel en zelf de toetsen beroeren van het orgel in de dorpskerk in Midwolda, oorlogsmuseum ,  oud Hollandse spelen in Old School, sloapen in grootmoekes tied in Moushouk bed and breakfast, verhalen over dou en nou in Protestantse kerk  en een voordracht van Frits Alma in de hervormde kerk in Oostwold, miniatuur hand- en paardenkarren van Willem Holt in café De Twee Oldambten, kunst  van Zwanie Akkerman en Jan Nomden in de voormalige winkel van Akkerman in Oostwold, Rock and Roll en Zumba workshops in Havencentrum 5, Wormenkwekerij in Boerderij Kloosterheem, vliegactie op het vliegveld, de belastingambtenaar is terug bij Sarries hut en waar komt ons eten vandaan bij educatie boerderij de Nieuwlandse Akker in de polder. Zo komt de geschiedenis naast het hedendaagse leven weer tot leven.

Bezoekers en inwoners van de beide dorpen kunnen al wandelend, fietsend, gedeeltelijk met de auto of met Ol Graitje, de oude stoomtram (1915-1948), van de ene naar de andere locatie.

Een specifiek startpunt is er niet: dus er kan op elke gewenste locatie gestart worden.  Er zijn wel drie informatiepunten, te weten: Camping De Bouwte, Dorpskerk Midwolda en Café De Twee Oldambten. Daar kunt u de routefolder en een flyer met wat is waar te doen ontvangen en uw vrijwillige bijdrage achterlaten.  Op alle locaties is de routefolder en flyer ook te krijgen.

Dorpsbelangen Midwolda en Dorpsbelangen Oostwold samen, hebben gemeend de route met allerlei zichtbare en onzichtbare sporen uit het rijke verleden van deze dorpen tot leven te moeten wekken. Inwoners kunnen elkaar beter leren kennen en daarmee wordt de sociale cohesie in beide dorpen versterkt. Daarnaast kunnen alle inwoners met trots hun prachtige dorpen laten zien aan elkaar en alle bezoekers van buiten de dorpen.

De route is te vinden op de App “Groningen Routes”, op de panelen verspreid door het dorp en op de routefolder die tijdens de dag op de informatiepunten en  op alle verschillende locaties te krijgen is. Op de Facebook pagina Bekend maakt Bemind kunt u de voorbereidingen volgen.  Op de website bekendmaaktbemind.com staat alle informatie over de dag.

 

Op de route is diverse horeca  te vinden.

Parkeren kunnen bezoekers op de diverse grote parkeerplaatsen die onze beide dorpen rijk zijn: camping De Bouwte, de Ennemaborg, Haven Midwolda, pier Oostwold, Airport, rondweg achter de beide dorpen..

Tot ziens op maandag 21 mei  van 11 tot 17 uur.

Namens de “Projectgroep Bekend maakt Bemind”,                                                                     

Dorpsbelangen Midwolda en Oostwold

 

Voor meer informatie kunt u  contact opnemen met Henriette Beukema, info@bekendmaaktbemind.com, 0597-671916

Sponsor worden op één van de grootste evenementen van het noorden?

De tweejaarlijkse Oostwold Airshow trekt duizenden bezoekers, maar brengt ook de nodige media-aandacht met zich mee. Neem bijvoorbeeld publicaties bij RTV Noord en Dagblad van het Noorden. Wilt u met uw bedrijf in de spotlights staan? Klik dan hier en vraag vrijblijvend informatie aan. Wilt u teruggebeld worden? Voer hier uw telefoonnummer in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Bel mij terug

Meer informatie
×

Voer uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u terug!

×