Nieuwspagina
7 mei 2015

De Hawker Hunter en Hawker hurricane komen naar de Oostwold Airshow


De Hawker Hunter en Hawker hurricane komen naar de Oostwold Airshow op 24 en 25 mei

De oostwold Airshow heeft de Hawker Hunter en de Hawker Hurricane vast kunnen leggen.

De Hawker Hunter F-6A van de DHHF, gebouwd in 1956, is sinds 2007 in Nederlandse handen en vanaf 2009 in Nederlandse kleurstelling als N-294. De Hunter wordt gevlogen vanaf de Vliegbasis Leeuwarden. Deze Hunter is het enige vliegende Nederlandse exemplaar en staat gepland voor de maandag. Daarnaast komt de Hawker Hurricane naar de Airshow. Deze Hurricane neemt de plaats in van de Franse Mustang Moonbeam McSwine die al was geboekt maar haar komst door Nederlandse luchtvaartregels geblokkeerd zag. De Hurricane is minsten zo uniek van dit vliegtuigtype vliegt er slechts één van in Europa. Verder staan op het programma Keep Them Rolling en een vijftigtal leden van 'living history Group Holland’ vragen aandacht voor '70 jaar Bevrijding' met de nadruk op die van Groningen. Ze brengen geallieerde legereenheden, het burgerverzet en het runnen van een veldhospitaal opnieuw tot leven. Bij een luchtalarm wordt stelling ingenomen en worden wapendemo's gegeven. Het Flying Circus brengt luchtvaarttheater. Met 'Charlie', de dubbeldeks bus, als uitvalsbasis brengt het team op kolderieke wijze de kunst van het vliegen over op het publiek. Theater Nomade, die haar film- en theatervoorstelling 'Anthony Fokker' in september als locatieproject op Oostwold-Airport wil brengen, presenteert tijdens de Airshow-dagen een historische televisiedocumentaire over Anthony Fokker.

Op de “takeoff day” zondag 24 mei kunnen voor en tussen de vliegblokken rondvluchten boven de Blauwe stad en het Oldambtmeer worden gemaakt, een (proef)vliegles in een supersnelle Aviat Pitts behoort ook tot de mogelijkheden. De tickets daarvoor kunnen op het terrein gekocht worden. AOPA verzorgt een workshop 'Leer vliegen' en een gloednieuwe Motion Based Simulator zorgt, door een ingenieuze mix van een groot filmbeeld, opzwepende geluiden en levensechte bewegingen, voor een van de vele bijzondere belevenissen tijdens de Airshow Takeoff Day, die eindigt om 17.00 uur. De Airshow Takeoff Day op Zondag 24 mei (terrein open 11.00 uur) is verdeelt in twee vliegblokken waarin een Extra 300, het Twister Team, de AeroSuperBatics Wing Walkers, een Bronco OV-10B, het Fox Glider Team, een Aviat Pitts S-2B, het Global Stars Team, twee Harvards, het Fokker Four Team, het O'Brien Flying Circus en een zeilvliegdemo te zien zullen zijn. De Oostwold Airshow Day op maandag 25 mei (terrein open 9.00 uur) staat, naast de genoemde grondactiviteiten, helemaal in het teken van vliegen. Na een blok van onze 'Damn Yankee', de AeroSuperBatics Wing Walkers, het Fokker Four Team, de Classic Wings Antonov An-2, het Global Stars Aerobatic Team, het Fox Glider Team, de Bronco OV-10, de Pitts Special en het Twister Team volgt een imposant en 50 minuten durend 'Warbirdbloc' met drie Spitfires, twee Mustangs, een Goodyear Corsair en een Hawker Hurricane. En natuurlijk de Hawker Hunter Jet Blast.De showdag wordt dan afgesloten met optredens van het O'Brien Flying Circus, de Dutch Thunder Yaks, de Nederlandse Spitfire Mk IX, twee Harvards, de Seagull Formation en de Tiger Formation die de rijen sluit. Maar het vertrek van alle bezoekende vliegtuigen en deelnemers van de show houdt menig liefhebber zeker nog een tijdlang gefascineerd op het terrein.Het realiseren van een show van dit formaat kan alleen met hulp van veel vrijwilligers die belangeloos helpen om ons publiek prachtige dagen te bezorgen. Gelukkig hebben we die!

 

Klik hier om het officiële persbericht te downloaden (PDF)

Sponsor worden op één van de grootste evenementen van het noorden?

De tweejaarlijkse Oostwold Airshow trekt duizenden bezoekers, maar brengt ook de nodige media-aandacht met zich mee. Neem bijvoorbeeld publicaties bij RTV Noord en Dagblad van het Noorden. Wilt u met uw bedrijf in de spotlights staan? Klik dan hier en vraag vrijblijvend informatie aan. Wilt u teruggebeld worden? Voer hier uw telefoonnummer in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Bel mij terug

Meer informatie
×

Voer uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u terug!

×