Nieuwspagina
2 april 2015

Grootste Warbird Airshow van Nederland


De achtste editie van de grootste Warbird Airshow van Nederland wordt omvangrijker dan ooit. Deels vanwege de uitbreiding naar beide pinksterdagen, maar vooral door de omvang van het aantal deelnemers. Meer dan 35 verschillende klassieke toestellen, waaronder liefst acht authentieke jachtvliegtuigen uit de tweede wereldoorlog, staan dit jaar op het programma.


OOSTWOLD AIRSHOW


24 en 25 mei 2015
De achtste editie van de grootste Warbird Airshow van Nederland wordt omvangrijker dan ooit. Deels vanwege de uitbreiding naar beide pinksterdagen, maar vooral door de omvang van het aantal deelnemers. Meer dan 35 verschillende klassieke toestellen, waaronder liefst acht authentieke jachtvliegtuigen uit de tweede wereldoorlog, staan dit jaar op het programma.Met o.a. de deelname van vier Mustangs, Vier Spitfires (waaronder de Nederlandse 3W17) en een Goodyear Corsair.


Op het terrein is een airmarket met veel luchtvaart gerelateerde stands, zijn er static opstellingen van diverse klassieke vliegtuigen en tractoren en zal de crew van het Flying Circus op komische wijze aandacht aan de kunst van het vliegen schenken. Keep Them Rolling en een team van reenactors laten de bezoeker het gevoel van '70 jaar Bevrijding' beseffen met een volledig ingericht kampement met WOII voertuigen, uitrustingen en wapendemonstraties.  Door een aangepaste terreinindeling is er nu onbeperkt zicht op alle voer- en vliegtuigen, zowel aan de grond als in de lucht.


In de 'Takeoff Show', het zondagprogramma van 12.00 tot 17.00 uur, zijn twee vliegblokken opgenomen waarin spectaculaire vliegdemonstraties worden gegeven. Theater Nomade zal, als voorproef op een theaterproductie, een filmdocumentaire over Anthony Fokker presenteren. Op zondag kunnen er vluchten in klassieke vliegtuigen en aerobatic-toestellen worden gemaakt. Voor wie het gevoel van vliegen in deze toestellen wil proeven een unieke kans. Maar wie liever aan de grond blijft, kan ook terecht in een enerverende simulatoropstelling.


Op maandag volgt de 'Oostwold-Airshow' van 9.00 tot 17.00 uur. 's Ochtends dingen het Flying Circus, alle opgestelde toestellen en tractoren, het kampement van het re-enactmentteam, de airmarket en alle andere activiteiten om de aandacht van de bezoeker. 's Middags volgt een spetterende en ronduit indrukwekkende vliegshow, waarin klassieke toestellen, formatievliegers, aerobatic-machines en warbird-demonstraties elkaar zullen afwisselen.

 

Kijk snel op de site van de Oostwold Airshow voor meer informatie maar vooral ook heel veel foto- en videomateriaal.

> download volledige persbericht in PDF

 

Sponsor worden op één van de grootste evenementen van het noorden?

De tweejaarlijkse Oostwold Airshow trekt duizenden bezoekers, maar brengt ook de nodige media-aandacht met zich mee. Neem bijvoorbeeld publicaties bij RTV Noord en Dagblad van het Noorden. Wilt u met uw bedrijf in de spotlights staan? Klik dan hier en vraag vrijblijvend informatie aan. Wilt u teruggebeld worden? Voer hier uw telefoonnummer in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Bel mij terug

Meer informatie
×

Voer uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u terug!

×